Η Δέσποινα Θεοδωρίδου γεννήθηκε στις Σέρρες όπου ξεκίνησε Συγχρονισμένη Κολύμβηση το 1987. Από το 1989 που πρωτοδημιουργήθηκε η πρώτη Εθνική Ελλάδος στο άθλημα, είναι βασικό μέλος της έως το 2000, με κορυφαία στιγμή τη συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα του Σίδνεϋ, στο αγώνισμα του ντουέτου. Συμμετέχει σε τελικούς Παγκοσμίων και Πανευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων από το ξεκίνημα της συγχρονισμένης κολύμβησης στην Ελλάδα με κορυφαία της διάκριση την 4η πανευρωπαϊκή στην Φινλανδία το 2000.

Τι είναι η καλλιτεχνική κολύμβηση

Η Καλλιτεχνική Κολύμβηση είναι ένα άθλημα που εμπνέει, που μπορεί να δίνει χαρά και δημιουργία. Απαιτεί εκφραστικότητα, πλήρη μυϊκή αίσθηση, υψηλό επίπεδο σωματικών δεξιοτήτων και αρμονικές κινήσεις. Ο στόχος μας είναι να διδάξουμε μέσα από τον αθλητισμό, την σημασία της συνεργασίας, της ευγενής άμιλλας και γενικότερα την σημαντικότητα του αθλητισμού στην ζωή μας.

Το άθλημα αποτελείται από τα εξής αγωνίσματα, το ατομικό, το ντουέτο, το ομαδικό, το κόμπο, το highlight και το mixed ντουέτο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το άθλημα πριν λίγα χρόνια ανταποκρινόταν μόνο σε γυναίκες, όμως πλέον μπορούν να αγωνιστούν και άντρες.